Kommunikasjon for i dag og i morgen

Vcom - Distributør og kompetansesenter

villa

Kunden er en villaeier som ønsket et topp moderne, fleksibelt og fremtidsrettet porttelefonanlegg med integrert adgangskontroll for å bruke kort/brikke/mobiltelefon i stedet for tradisjonelle nøkler. Boligen har også en utleieleilighet og en praktikanthybel som skal være en del av denne løsningen.
Du kan lese mer om hvordan porttelefoner, svarapparat og adgangskontroll fra 2N løste dette ved å klikke deg inn på artikkelen.

Prosjektet består av en villa med utleieleilighet og praktikanthybel. Boligen er omkranset av et høyt gjerde, og har således en ytterport for adgang til selve eiendommen. Leiligheten ligger i en egen del av bygget og har egen inngang. Hybelen bruker samme inngang som hovedboligen, men har en egen inngangsdør en trapp ned. Hovedboligen har også en bakdør, samt et vaskerom med utgangsdør.

Løsning:
Hovedport: Verso IP med kamera, tre ringeknapper, kombinert RFID-kort- og NFC leser (heretter kalt kortleser), samt kodetastatur. Ringeknappene er tilknyttet de tre boenhetene. Med den kombinerte kort- og NFC leseren kan beboerne velge om de vil bruke adgangskort/brikke, eller NFC-kompatibel mobiltelefon for egen adgang. Merk at etter klokka 23 og før klokka 0600 må man benytte dobbel verifisering i form av kort/NFC og kode for å få adgang. RFID-kort- og NFC leser, samt kodetastatur.

Ytterdør til hovedbolig og hybel: Verso IP med kamera, to ringeknapper, kortleser og kodetastatur.

Ytterdør til leilighet: Verso IP med kamera, én ringeknapp, kortleser og kodetastatur.

Svarapparat: Indoor Touch svarapparat med skjerm i hovedbolig (2 stk, hall og allrom), leilighet og hybel. Svarapparatet i hybelen har også en standard ringeklokke tilkoblet for innerdøren. Datanettverket for bygningen er felles, og anrop fra porttelefoner er også satt opp til å nå diverse mobiltelefoner og nettbrett via WiFi og app, slik at man ikke er avhengig av å befinne seg i nærheten av et fastmontert svarapparat for å åpne.

-    Innerdør til hybel, samt bakdør og utgangsdør fra vaskerom er utstyrt med kortleser og kodetastatur for adgangskontroll.

-    Rengjøringsbyrået har en egen kode for adgang, med tilgang på gitte tidspunkt.

-    Anlegget er satt opp slik at det hele kan administreres via programvaren Access Commander via husets hoved-PC. Her kan endringer i konfigurasjonen enkelt utføres.

 

 

 Verso innfelt illustrasjonsfoto lite

 

* Brukerscenarier fra Vcom AS er ment som et verktøy for deg som er interessert i våre produkter.
Vi håper du finner nytte i dette, og lar deg inspireres i forhold til bruksområder og funksjonalitet.
Prosjektene du leser om her kan være gjennomført i Norge eller andre land, de kan være i prosjekteringsfasen,
eller de kan være konstruert nettopp med inspirasjon og læring som formål.

Vcom AS - Lysaker torg 25, 1366 Lysaker - Telefon: 21 67 37 70 - E-post: post@vcom.no
Copyright © 2018 www.vcom.no