Kommunikasjon for i dag og i morgen

Vcom - Distributør og kompetansesenter

Driftsikkerhet er satt i fokus når FRAM skal trafikkere blant annet Antarktis og Grønland. Innovaphone IP-telefoni system er valgt for å betjene både passasjerlugarer og mannskap med både faste telefoner og IP-Dect trådløst system.

Vcom AS er distributør for Innovaphone i Norge og her kan vi stolt vise frem den unike IP-PABX løsningen som er installert både maritimt, innen finans, industri, varehandel m.v.

 Det er en imponerende installasjon som nå er gjort på Hurtigruten. Ca 250 telefoner fordelt på passasjerlugarer og crew. Skipets femten nøkkelpersoner har et IP-Dect håndsett slik at de kan nås hvor som helst på båten.

Internt på båten går det en fiberring supplert med kobber spredenett. Både telefoner, sentraler og Dect basestasjoner er koblet direkte på IP-nettet og får strøm via PoE. En IP6000 er hjernen i systemet, som også sørger for kommunikasjon til satellitt-systemene. En IP800 sørger for backup mot Inmar-Sat og kommunikasjon mot det lokale GSM-nettet som passasjerene også kan benytte seg av.

FRAM skal for det meste gå i charter trafikk i Sørishavet og ved Grønland. Sikkerhet er derfor satt i høysetet. ”Vi holder nivået like under isbryter”, sier kaptein Rune Andreassen.

”Driftssikkerhet og mulighet til fjernkonfigurasjon er viktige faktorer ikke minst på telefonsystemet. Når man opererer langt fra land må utstyret være til å stole på.” sier Idar Flø fra Ocean Technology som har vært konsulent for Hurtigruta Group i dette prosjektet.

Dette prosjektet er gjort i samarbeid med:

ncmc_logo

innovaphone er et tyskutviklet IP-telefoni system. Det er et fantastisk fleksibelt system. Det er utviklet med Europeiske krav til ISDN-talekvalitet og funksjonalitet. Se mer på www.innovaphone.no

Vcom representerer innovaphone i Norge.

Vcom AS - Lysaker torg 25, 1366 Lysaker - Telefon: 21 67 37 70 - E-post: post@vcom.no
Copyright © 2018 www.vcom.no